6 κορυφαίες εμπειρίες για να ζήσεις στη Σαντορίνη

Σε περίπτωση που δεν έχετε συμπεριλάβει ακόμη μια δόση Σαντορίνης στο πλάνο του 2018, επιτρέψτε μας να μοιραστούμε μαζί σας 6 εμπειρίες που θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε.

Η δύναμη του ηλιοβασιλέματος

Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης αποτελεί μαγνήτη που προσελκύει και «μιλά» σε επισκέπτες κάθε εθνικότητας. Για να το απολαύσετε όπως το έχετε φανταστεί, αναζητήστε ένα από τα λιγότερο γνωστά πόστα στο Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι, στον Φάρο του Ακρωτηρίου ή στον Προφήτη Ηλία. Ρωτήστε μας και θα μοιραστούμε μαζί σας κρυφές γωνιές που γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι!

Η ανεξερεύνητη ενδοχώρα

Η καρτποσταλική αρχιτεκτονική της Σαντορίνης δεν εξαντλείται στην Οία, το Ημεροβίγλι και τα Φηρά. Επισκεφτείτε την ενδοχώρα και εξερευνήστε χωριά όπως ο Πύργος, η Φοινικιά και το Μεγαλοχώρι. Δοκιμάστε την αίσθηση προσανατολισμού σας στα λαβυρινθώδη στενά του Καστελιού και αναζητήστε τα περίφημα σαντορινιά υπόσκαφα σε διάφορους οικισμούς του νησιού.

Ακρωτήρι: η ελληνική Πομπηία

Μια βόλτα στoν ανακαινισμένο αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι λειτουργεί σαν ταξίδι στον χρόνο και, συγκεκριμένα, στην εποχή του χαλκού. Τα ερείπια των σπιτιών και τα σωζόμενα πήλινα σκεύη καθημερινής χρήσης θυμίζουν την εποχή που ήκμασε αυτή η προηγμένη μινωική πόλη.

Σεληνιακή βουτιά στη Βλυχάδα

Η Βλυχάδα δεν αποτελεί μια απλή παραλία αλλά έργο γλυπτικής της φύσης. Οι σχηματισμοί που σμίλεψαν στον βράχο ο αέρας και η θάλασσα δημιουργούν μια ανεπανάληπτη αίσθηση διαστημικού τοπίου. Ανακαλύψτε τα επίσης εντυπωσιακά σκηνικά της Κόκκινης, της Μαύρης και της Άσπρης παραλίας του νησιού.  

Ασύρτικο και Βινσάντο

Η παραδοσιακή σαντορινιά κάναβα είναι το ιδανικό περιβάλλον για να δοκιμάσει κανείς τα κρασιά του νησιού αλλά και για να μάθει περισσότερα για την παράδοση της οινοποιίας στα ηφαιστειακά του εδάφη. Επισκεφτείτε ένα οινοποιείο όπως αυτό του Βενετσάνου, του Γαβαλά ή της Santowines.

Τα μονοπάτια της καλντέρας

Ένας περίπατος με τα πόδια είναι πιθανότατα ο καλύτερος τρόπος για να βιώσει κανείς τη γοητεία της καλντέρας σε όλη της την ένταση. Το παλιό μονοπάτι που συνδέει τα Φηρά με την Οία, και το οποίο χρησιμοποίησαν ανά τους αιώνες έμποροι και αγρότες, περνά από διάφορους γραφικούς οικισμούς και από σημεία μοναδικής θέας. Ένα δίκτυο μονοπατιών συνδέει μεταξύ τους άλλους οικισμούς του νησιού καθώς και σημεία φυσικής ομορφιάς και προσφέρεται τόσο για χαλαρή όσο  και για οργανωμένη πεζοπορία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ασυνήθιστη ομορφιά της Σαντορίνης είναι το αποτέλεσμα μιας ηφαιστειακής έκρηξης αλλά δεν είναι και τόσο προφανές το πού ακριβώς βρίσκεται το ηφαίστειο αυτό. Η Σαντορίνη, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα τεσσάρων ηφαιστειακών εκρήξεων η τελευταία από τις οποίες...


Περισσότερα

Το πανηγύρι της Αγίας Ματρώνας που γίνεται στις 20 Οκτωβρίου στη Φοινικιά είναι ένα από τα σημαντικότερα της Σαντορίνης. Η εκκλησία στολίζεται με βάγια από την παραμονή, ενώ ανήμερα γίνεται περιφορά της εικόνας στα σοκάκια, που έχουν στρωθεί με δεντρολίβανο και αρμπαρόριζα. Τα πολύχρωμα γιορτινά...


Περισσότερα

Ο βυθός της Σαντορίνης αποτελεί έναν συνδυασμό «κρυστάλλινων νερών και δραματικά εντυπωσιακών υποβρύχιων τοπίων» όπως το διατύπωσε ο Πιερ Υβ Κουστώ.  Ήταν πριν από 40 περίπου χρόνια που ο πατέρας του, ο διάσημος ωκεανογράφος Ζακ Κουστώ εξερεύνησε τον βυθό της Σαντορίνης σε αναζήτηση της χαμένης...


Περισσότερα
HolidayCheck
TripAdvisor
2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8.8 Rated by Guests
booking.com
booking.com
Rated by 30 guests
4.0 / 5
Rosebay Hotel
;