8 χώροι για εραστές της τέχνης

Οι χώροι τέχνης της Σαντορίνης αποτελούν ιδανικά σημεία για να ανακαλύψει κανείς τη δουλειά ντόπιων καλλιτεχνών και για να παρατηρήσει τον τρόπο με τον οποίο η μοναδικότητα της Σαντορίνης αποτυπώνεται στα έργα τους. 

Santorini Arts Factory

Το παλιό εργοστάσιο τομάτας Δ. Νομικός στη Βλυχάδα μετατράπηκε σε ένα ατμοσφαιρικό Βιομηχανικό Μουσείο και προσφέρει στους επισκέπτες μία αναδρομή στο παρελθόν και την παραδοσιακή διαδικασία επεξεργασίας της ντομάτας. Το εργοστάσιο στεγάζει επίσης το Santorini Arts Factory (SAF), ένα κέντρο προώθησης της πολιτιστικής δραστηριότητας. Το SAF φιλοξενεί καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο και το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει εκθέσεις τέχνης, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Μέγαρο Γκύζη

Το ιστορικό ενετικό μέγαρο στο οποίο έζησε η οικογένεια Γκύζη στεγάζει πλέον ένα μουσείο ο επισκέπτης του οποίου μπορεί να ανακαλύψει ιστορικά έγγραφα, πίνακες, φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα του 18ου αιώνα. Το θερινό φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη είναι μια ετήσια παράδοση και περιλαμβάνει πολλές μουσικές εκδηλώσεις.

Μπελλώνιο Ίδρυμα

Το Μπελλώνιο Ίδρυμα αποτελεί χωνευτήρι του πολιτισμού, της παράδοσης  και κληρονομιάς της Σαντορίνης. Διαθέτει μία άρτια βιβλιοθήκη ενώ επίσης διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις τέχνης και ανοίγει τον διάλογο ανάμεσα σε γνωστούς καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς.

Στις AK Art galleries μπορείτε να δείτε έργα του Χριστόφορου Ασιμή –γνωστού και ως «ζωγράφου της Σαντορίνης», της γλύπτριας Ελένης Κολαΐτου και του Κάτωνα Ασιμή. Μία  επιλογή έργων σύγχρονης ελληνικής τέχνης παρουσιάζεται στους χώρους των AK Art galleries σε Φηρά και Οία αλλά και στον μεγαλύτερο χώρο τέχνης στην ευθεία Φηρών-Πύργου.

Το Μάτι στα Φηρά είναι ένας χώρος τέχνης με έργα γλυπτικής, ζωγραφικής, installations και χειροποίητα κοσμήματα του Γιώργου Κυπρή ο οποίος δουλεύει το μέταλλο και το γυαλί για να φτιάξει δημιουργίες τόσο μοναδικές και εντυπωσιακές όσο ένα κοπάδι από ψάρια που ξεπηδάνε από ένα πλαίσιο στον τοίχο.

Το Steps to ART στην Οία παρουσιάζει μεταλλικά γλυπτά και κοσμήματα φτιαγμένα από ηφαιστειακή άμμο, διά χειρός Νίκου Χίτογλου. Παρουσιάζει επίσης ασημένια κοσμήματα του Γιώργου Πολύζου, πίνακες της Αγγελικής Ανθύμιδου και της Ειρήνης Γουλανδρή και έργα πολλών ακόμα Ελλήνων καλλιτεχνών. Στο εργαστήριο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στους καλλιτέχνες που κατασκευάζουν κοσμήματα.

Το S.M.A.G Spira Marble Art Gallery στον Πύργο είναι ένας χώρος στον οποίον μπορείτε να θαυμάσετε έργα γλυπτικής του Γρηγόρη Κουσκουρή ή να συμμετάσχετε σε μαθήματα μαρμαρογλυπτικής. Ο Γρηγόρης προέρχεται από οικογένεια μαρμαροτεχνιτών και επέστρεψε στην Σαντορίνη για να δώσει συνέχεια σε μια παράδοση πολλών γενεών.

Το Art Space στην Έξω Γωνιά παρουσιάζει έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στους υπόσκαφους χώρους ενός παλιού οινοποιείου. Η έκθεση απλώνεται σε δύο κελάρια και σε ένα παλιό αποστακτήριο ρακής ενώ στους γειτονικού χώρους, που συνδέονται με υπόγειο τούνελ, λειτουργεί ένα μοντέρνο οινοποιείο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ασυνήθιστη ομορφιά της Σαντορίνης είναι το αποτέλεσμα μιας ηφαιστειακής έκρηξης αλλά δεν είναι και τόσο προφανές το πού ακριβώς βρίσκεται το ηφαίστειο αυτό. Η Σαντορίνη, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα τεσσάρων ηφαιστειακών εκρήξεων η τελευταία από τις οποίες...


Περισσότερα

Το πανηγύρι της Αγίας Ματρώνας που γίνεται στις 20 Οκτωβρίου στη Φοινικιά είναι ένα από τα σημαντικότερα της Σαντορίνης. Η εκκλησία στολίζεται με βάγια από την παραμονή, ενώ ανήμερα γίνεται περιφορά της εικόνας στα σοκάκια, που έχουν στρωθεί με δεντρολίβανο και αρμπαρόριζα. Τα πολύχρωμα γιορτινά...


Περισσότερα

Ο βυθός της Σαντορίνης αποτελεί έναν συνδυασμό «κρυστάλλινων νερών και δραματικά εντυπωσιακών υποβρύχιων τοπίων» όπως το διατύπωσε ο Πιερ Υβ Κουστώ.  Ήταν πριν από 40 περίπου χρόνια που ο πατέρας του, ο διάσημος ωκεανογράφος Ζακ Κουστώ εξερεύνησε τον βυθό της Σαντορίνης σε αναζήτηση της χαμένης...


Περισσότερα
HolidayCheck
TripAdvisor
2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8.8 Rated by Guests
booking.com
booking.com
Rated by 30 guests
4.0 / 5
Rosebay Hotel
;