Οι τέσσερις εποχές της Σαντορίνης

Ο καιρός στην Σαντορίνη είναι αρκετά ήπιος ώστε να εμπνέει επισκέψεις όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο. Άλλωστε, κάθε εποχή στο νησί έχει τη δική της ιδιαίτερη χάρη.

Άνοιξη

Αγνώριστο γίνεται το συνήθως γυμνό και βραχώδες τοπίο των Κυκλάδων την άνοιξη. Το πράσινο χορτάρι που απλώνεται στις πλαγιές δίνει μια εντελώς διαφορετική όψη στη Σαντορίνη. Η ευωδιά των αγριολούλουδων κάνει ξεχωριστή τόσο την εμπειρία της πεζοπορίας στα μονοπάτια του νησιού όσο κι εκείνη την τολμηρή, ανοιξιάτικη βουτιά στη θάλασσα. Οι πασχαλινές παραδόσεις επίσης αποτελούν ιδανική αφορμή για ένα ανοιξιάτικο ταξίδι στη Σαντορίνη.

Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που ταυτίζουμε όχι μόνο με την Σαντορίνη, αλλά και με τα περισσότερα Κυκλαδονήσια. Το νησί είναι πιο ζωντανό από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου και μια πλούσια ατζέντα από πολιτιστικές εκδηλώσεις κάνει την καλοκαιρινή εμπειρία της Σαντορίνης ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Εάν σας ενοχλεί η πολυκοσμία, ρωτήστε μας και θα μοιραστούμε μαζί σας ήσυχες γωνιές του νησιού που επιτρέπουν στον επισκέπτη να βρει την προσωπική του ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και την χαλάρωση.

Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο αποτελεί συνήθως μια παράταση του καλοκαιριού. Με θερμοκρασίες που συνεχίζουν να διατηρούνται σε ευχάριστα επίπεδα μέχρι και τις αρχές του Νοέμβρη, οι επισκέπτες μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον ήλιο, τη θάλασσα και τις ομορφιές της Σαντορίνης, αποφεύγοντας την πολυκοσμία των καλοκαιριών μηνών.

Χειμώνας

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να είναι η Σαντορίνη όταν πια τα καράβια και τα αεροπλάνα σταματούν να ξεφορτώνουν χιλιάδες τουρίστες στο νησί και όταν τα περισσότερα μαγαζιά κατεβάζουν ρολά για τη σεζόν; Ο χειμώνας είναι η εποχή των λίγων επισκεπτών και οι ντόπιοι γίνονται και πάλι το «κυρίαρχο» στοιχείο του νησιού -αν και τον απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικεί η ίδια η φύση. Το χειμερινό φως αναδεικνύει την πιο μυστηριώδη και δραματική όψη της Σαντορίνης και ο χειμώνας αποτελεί την εποχή που μπορεί κανείς να αφουγκραστεί τον ήχο των κυμάτων που σκάνε στην ακτή και τους ψίθυρους του αέρα στα σοκάκια των χωριών.

 

Ποια είναι λοιπόν η δική σας αγαπημένη εποχή;

Μοιραστείτε την μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε το πρόσωπο της Σαντορίνης που ταιριάζει περισσότερο με τις προσωπικές σας προτιμήσεις!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ασυνήθιστη ομορφιά της Σαντορίνης είναι το αποτέλεσμα μιας ηφαιστειακής έκρηξης αλλά δεν είναι και τόσο προφανές το πού ακριβώς βρίσκεται το ηφαίστειο αυτό. Η Σαντορίνη, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα τεσσάρων ηφαιστειακών εκρήξεων η τελευταία από τις οποίες...


Περισσότερα

Το πανηγύρι της Αγίας Ματρώνας που γίνεται στις 20 Οκτωβρίου στη Φοινικιά είναι ένα από τα σημαντικότερα της Σαντορίνης. Η εκκλησία στολίζεται με βάγια από την παραμονή, ενώ ανήμερα γίνεται περιφορά της εικόνας στα σοκάκια, που έχουν στρωθεί με δεντρολίβανο και αρμπαρόριζα. Τα πολύχρωμα γιορτινά...


Περισσότερα

Ο βυθός της Σαντορίνης αποτελεί έναν συνδυασμό «κρυστάλλινων νερών και δραματικά εντυπωσιακών υποβρύχιων τοπίων» όπως το διατύπωσε ο Πιερ Υβ Κουστώ.  Ήταν πριν από 40 περίπου χρόνια που ο πατέρας του, ο διάσημος ωκεανογράφος Ζακ Κουστώ εξερεύνησε τον βυθό της Σαντορίνης σε αναζήτηση της χαμένης...


Περισσότερα
HolidayCheck
TripAdvisor
2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8.8 Rated by Guests
booking.com
booking.com
Rated by 30 guests
4.0 / 5
Rosebay Hotel
;